آموزشی آموزش نقد خودمونی

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع .REIHANEH.
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها پاسخ‌ها 18
  • بازدیدها بازدیدها 731
  • کاربران تگ شده هیچ

.REIHANEH.

نویسنده انجمن
نو ورود
تاریخ ثبت‌نام
5/1/21
ارسالی‌ها
3,879
پسندها
53,007
امتیازها
71,673
  • نویسنده موضوع
[THANKS]من قرار بود مثلا فرداش بیام ... ولی نیومدم، چون بسی خسته و گرفتار بودم... کسی هم نیومد کتابی دیگه پیشنهاد بده بهمون ... پس بدون هیچ گفتاری بریم سر وقت جلسه جدید ... امیدوارم حالتون خوب باشه[/THANKS]
جلسه دهم: وقتی تصویر، قصه‌ی ما را فریاد می‌زند (بخش دوم)

جونم براتون بگه که این‌جلسه قراره راجع به ارتقا سطحِ تصویرسازی که قبلا راجع بهش گفتیم، حرف بزنیم. این‌که چیکار کنیم تا این رکن هم به مقدار لازم وجود داشته باشه و مصنوعی به‌نظر نرسه!
این جلسه بیشتر حالت تمرینی داره و بد نیست باهم تمرینات و انجام بدیم!

[COLOR=rgb(61, 142...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.

.REIHANEH.

نویسنده انجمن
نو ورود
تاریخ ثبت‌نام
5/1/21
ارسالی‌ها
3,879
پسندها
53,007
امتیازها
71,673
  • نویسنده موضوع
جلسه یازدهم: وقتی تصویر، قصه‌ی ما را فریاد می‌زند (بخش سوم)
سلام عزیزای دل من...حالتون چه‌طوره؟ (بگیم خوب که خوب بشیم :)
خوشحال میشم اگر تمرینات دیروز رو انجام دادید...بهم بگید چه بازخوردی داشته و براتون کارآمد بوده یا نه؟!

خب امروز نوبت رکن اساسی صحنه پردازی رسیده.
دقت کردید یکسری نویسنده‌ها میان مکان رو توصیف می‌کنن ولی انگار اون لوکیشن هیچ جونی نداره! (یکیشون خود منم:610595-f4fee7d8018d2f5ca10c2e5d7cc88678:...گاهی وقتا این بلا سرم میاد، یا افراط میکنم یا یادم میره بنویسم) حالا میخوایم این بی‌جونی و مصنوعی بودن صحنه‌ها و...

.REIHANEH.

نویسنده انجمن
نو ورود
تاریخ ثبت‌نام
5/1/21
ارسالی‌ها
3,879
پسندها
53,007
امتیازها
71,673
  • نویسنده موضوع
[THANKS]سلام خوشگلای من.
حالتون چطوره؟
من سعی میکنم میزون باشم تا اموزشات رو پیش ببرم ولی این چند روزه زیاد روال نبودم و بابت تاخیر عذرخواهی میکنم.
اگر کتاب جدیدی خوندید خوشحال میشم بهم معرفی کنید!
اگر آموزشا براتون مفید نیست و حس خوبی بهشون ندارید. بهم بگید تا روش کار رو تغییر بدیم :)
مراقب خودتون و خوبیاتون باشید[/THANKS]

جلسه دوازدهم: وقتی تصویر، قصه‌ی ما را فریاد می‌زند (بخش چهارم)
شاید حرف‌های امروزم نکته‌هایی پراکنده باشن چون میخوام این سه جلسه رو جمع بندی کنم که این دو رکن هم توی ذهن خودم محکم بشه هم شماها! از شما چه پنهون خودمم این چند روزه با این دوتا رکن خیلی سر و کله زدم تا بتونم مرز باریک...

.REIHANEH.

نویسنده انجمن
نو ورود
تاریخ ثبت‌نام
5/1/21
ارسالی‌ها
3,879
پسندها
53,007
امتیازها
71,673
  • نویسنده موضوع
[THANKS]
سلام...حالتون چه‌طوره؟
من‌که این روزها یک‌حال غریبیم، خودمم نمیفهمش ولی فکر کنم خیلیامون بدونیم که من دارم راجع به چی حرف میزنم. همیشه تمام تلاشم و کردم از حواشی دور باشم و با یکسری از مسائل کم اهمیت دست و پنجه نرم نکنم. الان هم همینه اما گاهی ناخودآگاه ترکش‌هاش به آدم میخوره و این خوب نیست. اون انگیزه‌ی اولیه‌ای که برای این‌تاپیک رو هم‌داشتم، کم‌کم دارم از دست میدم ولی دارم تلاشم و میکنم که مسائل رو از هم تفکیک کنم و بفهمم کجا وایسادم و هدف‌هام چی بوده.
از این حرف‌های همیشگی بگذریم، نگار قشنگم ( @Wiseguy ) که افتخار میده و همیشه در کنار من و تاپیک هست لطف کرده چندتا کتاب معرفی کرده که اولیش رو امروز میگم:
مجموعه ویوارد پاینز (سه جلدی) اثر بلیک کراوچ...

.REIHANEH.

نویسنده انجمن
نو ورود
تاریخ ثبت‌نام
5/1/21
ارسالی‌ها
3,879
پسندها
53,007
امتیازها
71,673
  • نویسنده موضوع
[THANKS]سلام حالتون چه‌طوره؟
حالا از این به بعد از تریبون نویسنده (البته خودم نیمچه نویسنده) به نویسنده (شما اساتید بزگوار) با هم دیگه حرف می‌زنیم. با اینکه نقد رو تحویل دادم ولی این تاپیک برای ارتقای سطح خودم ادامه‌ پیدا میکنه تا از پیچ و خم نویسندگی و نقد عقب نمونم.
بریم سر وقت کتاب بعدی که نگارجون ( @Wiseguy ) معرفی کرده:
من کمتر ایرانی خوندم ولی یادم بیاد حتماً معرفی می‌کنم. مثلا یکی از مواردی که خیلی دوست داشتم، آثار غلامحسین ساعدی بود (دور از دیدگاهی که خودش داشته) یه حس خاصی داره نوشته‌هاش. اینم که‌ گفتم جزو مواردی بود با حرص و ولع می‌خوندمش چون خیلی هیجانش زیاد بود. امیدوارم به کار بیاد :)
[/THANKS]

[COLOR=rgb(147...

آخرین ویرایش

.REIHANEH.

نویسنده انجمن
نو ورود
تاریخ ثبت‌نام
5/1/21
ارسالی‌ها
3,879
پسندها
53,007
امتیازها
71,673
  • نویسنده موضوع
[THANKS]سلام جیگر طلاهای من
حالتون چه طوره؟ ببخشید اگر این روزها با تاخیر میام...درگیر پیرنگ یک رمان جدیدم و از طرفی از روزهای بازنشستگی حسابی استفاده میکنم :face-with-tears-of-joy:
سومین کتابی که نگارجون معرفی کرده رو هم بگیم بعد بریم سر وقت جلسه‌ی جدید
شلوارهای وصله دار اثر رسول پرویزی
@Wiseguy
[/THANKS]

جلسه‌ی پانزدهم: یک اتفاق چند هدف (لحن، بخش سوم)

خب امروز بریم سر وقت آخرین نکته از این بخش و جمع بندی کلی ماجرا! فقط لطفاً با پایان رسیدن این جلسه حتماً نظرتون رو بهم...

.REIHANEH.

نویسنده انجمن
نو ورود
تاریخ ثبت‌نام
5/1/21
ارسالی‌ها
3,879
پسندها
53,007
امتیازها
71,673
  • نویسنده موضوع
سلام حالتون چطوره؟
یک مدتی نبودیم چون من خودم درگیر یک نکته‌ای شدم که برای خودمم مقداری حل نشده باقی مونده اما بدم نیومد که از پایه شروع کنم و اینجا آموزشش رو قرار بدم. قاصدک، نگار و مهدیس قشنگم توی این بخش خیلی کمکم کردن. اطلاعاتی که دارم میذارم بخشی از کمک‌هایی که این عزیزان بهم کردن و علاوه بر نکات کلی که یاد گرفتم.
امیدوارم براتون مفید باشه. :heart-on-fire:
@Wiseguy
@M A H D I S
@Ghasedak~

جلسه‌ی شانزدهم: چشمان رمان (بخش اول، زاویه دید)

خب این جلسه قراره راجع به یکی از رکن‌های به ظاهر ساده اما...

آخرین ویرایش

.REIHANEH.

نویسنده انجمن
نو ورود
تاریخ ثبت‌نام
5/1/21
ارسالی‌ها
3,879
پسندها
53,007
امتیازها
71,673
  • نویسنده موضوع
امیداورم حالتون خوب باشه...:heart-suit:

جلسه‌ی هفدهم: چشمان رمان (بخش دوم، زاویه دید)

2) سوم شخص:
سوم شخص به سه دسته‌ی محدود، دانای کل و عینی تقسیم می‌شه. بعضیا میان اینا رو به سه دسته‌ی مجزا تقسیم میکنن ولی به‌نظرم اومد اگر زیر مجموعه سوم شخص قرار بدیم منظم‌تر و قابل فهم‌تره.
بریم یک تعریف کلی همراه با مثال برای هرکدوم بیاریم که بهتر بفهمیم چه تفاوتی با هم دارن.

تعریف کلی...

.REIHANEH.

نویسنده انجمن
نو ورود
تاریخ ثبت‌نام
5/1/21
ارسالی‌ها
3,879
پسندها
53,007
امتیازها
71,673
  • نویسنده موضوع
جلسه‌ی هجدهم: چشمان رمان (بخش سوم، زاویه دید)

سوم شخص، دانای کل:
زاویه دید دانای کل، روایتی است که توی اون راوی از همه‌چیز خبر داره. نه‌ تنها اتفاقات رو می‌بینه، بلکه از افکار، احساسات، گذشته و حتی آینده شخصیت‌ها هم آگاه هست.
به زبون ساده، راوی مثل دوربینی نیست که فقط اون چیزی رو می‌بینه تعریف کند؛ بلکه مثل یه
خدا به دنیای داستان اشراف کامل داره.

مثال:
سارا با لبخند وارد کافه شد، اما در دلش از جواب منفی آرش...

عقب
بالا